Evcil hayvanlarımızın bakımı bizler için büyük önem taşımaktadır. Kedileriniz sizlerin bakımına ihtiyaç duymaktadır. Gerekli tüm bakım ve temizlik süreçleri ile onların sağlıklı yaşam içerisinde kalmalarına yardımcı olunmalıdır. Özellikle British Shorthair gibi cins kedilerinizde kum temizliği son derece önem taşır. Ayrıca yavru kedi fiyatları hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kedi kumu bakımı ile temizlik süreçleri önemli bir noktada değerlendirilmektedir. Kedi kumu bakımı ve temizliği kedi sahipleri için önem arz etmektedir. Çünkü kedi kumlarının temizlenmemesi kedileri rahatsız ederek tuvalet alışkanlıklarından soğutabilir. Bu durumda kedilerin bakımına önem verilmesi gerekir. Peki kedi kumu nasıl temizlenir? Kedi kumu hangi aralıklar ile temizlenmelidir?
Kedi Kumu Temizlenmezse Ne Olur?
Kedilerin tuvaletini yaptıkları kedi kumları önemsiz gibi dursa da kediler için önemlidir. Kediler kedi kumları pis ise tuvaletini yapmak istemeyebilir. Eğer kedileriniz buraya tuvaletini yapmaz ise kendini rahat hissedeceği bir yerd tuvaletini yapabilir. Örneğin; örtüleriniz, koltuklarınız, petek yanları gibi dinlenecekleri bir alanı seçebilmektedirler.
Kedilerinizin rahatça kedi kumunu benimsemesi için onlara uygun bir kedi kum kabı seçmelisiniz. Kedinin hangi kedi kumu kabından hoşlandığını belirlemeniz için deneme yöntemini sağlayabilirsiniz. Bu durumda onlar için geniş ve konforlu, hemen dökülmeyecek bir kap seçimi sağlamak gerekir.
Kediler Ne Sıklıkla Tuvaletini Yapar?
Kediler genellikle her gün 2-4 kez çiş yapabilmektedir. Sıvı alımı, yaşı ve ev sıcaklığı gibi faktörler bir kedinin idrara çıkma programını etkileyebilir. Kedinizin tuvalete gitme sıklığında herhangi bir değişiklik fark ederseniz, mesane veya böbrek hastalıklarını kontrol etmek için veterinerinize başvurmalısınız. Yavru kediler kendilerini yetişkin kedilerden daha sık tuvalete gitme eğilimindedir.
Diyet, ilaçlar, egzersiz alışkanlıkları ve genel sağlık, bir kedinin dışkılama programına etki edebilmektedir. İshal, dışkıda kan veya kabızlık çeken bir kedinin veterinere gitmesi gerektiğini mutlaka unutmayınız. Bu semptomlar asla evde tedavi edilmemelidir. Beklemek de zararlıdır.Çöp kutusunu günde 3-5 kez kullanmak normaldir ve bu nedenle her şeyi temiz ve hoş tutmak için düzenli çalışma gerekir.
Kedilerimi Nasıl Beslemeliyim?
Kedilerin beslenme süreçlerini takip ederseniz sevdiği besinlerin yoğunlukta olduğunu görebilirsiniz. Kediler bazı besinlere karşı çok ilgilidir. Örneğin balık,et ve tavuğu severler. Ancak bu besinlerin tüketiminde çok dikkat edilmelidir. Pişirilerek verilmesi, çiğ verilmemesi kedilerde iç ve dış parazit hastalıklarının önlenmesinde önemlidir.
Kepçeler kullanarak küçük kürekler ile topakları toparlamanız gerekmektedir. Bu topakların olması kedileri rahatsız etmektedir. Onların alınması gerekir. Bu yüzden düzenli temizleme sağlanması gerekilmektedir.