Kedi kumu temizliği kediler için büyük önem taşımaktadır. Kediler temiz canlılardır ve içine bulundukları ortamın temizliğine büyük önem verirler. Siz de bir kedi sahibi iseniz yakından onların ne kadar bakım süreçlerini önemsediğini görmüşsünüzdür. Kedi bakım ürünleri, bakım ürünlerinin fiyatları ve yavru kedi fiyatları hakkında pek çok bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz.
Kediler günlerinin büyük çoğunluklarını temizlenme ve dinlenme aşamaları ile geçirmektedirler. Bu süreçte kedilerin de ek bakımlara ihtiyacı olur. Örneğin kendi kum kaplarını kendileri temizleyemediği için sizlerin yardımına ihtiyaç duymaktadırlar. Kediler için bakım adımlarını sağlayarak sağlıklı gelişme kurmanız adına gerekli bir durumdur.
Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?
Kedi kumu temizleme kolaylıkları için uygun bir kum seçimi ve kürek kullanımı sağlanmalıdır. Kumların topak topak olduğu zamanlar bizlere temizlik zamanlarının geldiğini göstermektedir. Dışkıyı kumlar çekerler ve topak halini alabilirler. Bu durumda kumun değişmesi gerekir.
Kedi kumu seçerken kedi türünüze uygun bir seçim sağlamalısınız. Her kedi her kumu sevmemektedir. Bazı kedi türlerine kumlar yapışmakta, etrafı kum yapmakta ve kediniz bu kumları tüylerinden temizlemeye çalışırken çok zorlanabilmektedir. Bu durum için gerekli gözlem süreçlerini devreye alarak onlara uygun bir yapı değerlendirmesi sunmalısınız.
Kedi Kumundan Hastalık Bulaşır Mı?
Kedi kumları yeterince iyi temizlenmediğinde pek çok hastalığı da barındırabilmektedir. Bu hastalıklardan bir tanesi kedi tırmalama ateşi olarak bilinen bir enfeksiyondur. Dokuz yaşın altındaki çocuklar ve zayıflamış bağışıklık sistemi ile yaşayan insanlar bu hastalığa yakalanma riski özellikle yükseltmektedir.
Kedi kumunun değişmemesi ortamdaki koku durumuna da etki etmektedir. Amonyağa aşırı maruz kalma durumu evdeki diğer kişilerin de sağlığını etkileyebilmektedir. Bu sebepten ötürü kum değişimine de dikkat etmek gerekilmektedir.
Kedi idrarını uzun süreli solumak aslında kedi sahiplerine de zarar verebilmektedir. Kedi çişi, baş ağrısına neden olabilen, astım ataklarını tetikleyebilen ve hatta zatürre gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına sebebiyet verebilecek olan zararlı bir gaz olarak bilinen amonyak içermektedir. Çocuklar, yaşlı yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, amonyağa aşırı maruz kalma nedeniyle özellikle hastalık riski altında olabilmektedir. Bu durumda bizler gerekli temizlik süreçlerine dikkat ederek hem kedimizin hem kendimizin sağlığını korumalıyız.
Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu sık gözlenen hastalıklar arasında yer almaktadır. Kedileriniz günün çoğunda kedi kumu içerisinde vakit geçirmektedirler. Bu kedilerin vakitlerini değerlendirdiğinizde sürekli temas halinde olmalarından ötürü temizlik süreçlerine dikkat etmemiz gerektiğini görebiliriz. Kedilerin sürekli bu kuma girip çıkması hem kendinin hem de ev ortamının mikroplu olabileceğini bizlere göstermektedir.